Saturday, March 12, 2011

Hajat short-term

Mulakan dengan Bismillahirrahmanirrahim~ Assalamualaikum~

Sudah lama ku tunggu saat-saat itu hadir. Penat dalam penantian tapi tak kisahlah sebab walaupun penantian tu satu penyeksaan akhirnya aku akan dapat jua apa yang aku impikan. Lama ya amat yer aku tunggu peluang dan keizinan tu. Walaupun belum lagi terjadi tapi pasti akan terjadi. Aku akan pastikan yang ianya akan terjadi tanpa rasa ragu dan penyesalan. Memang risiko tapi aku tak kira. Setelah kian lama menunggu. Akhirnya. Bayangkan penantian selama 10 tahun bakal menjadi nyata. Pedulikkan apa orang nak kata. Aku yang pentingnya, harus positif. Biarpun hodoh, beast or whatsoever. Aku dah tak peduli. Hey, I’m doing this for my own good. Not for my own selfishness ok.

Tapi... ada tapi pulak...

Lepas ni habislah nafsu serakah aku yang satu tu bila hajat dihati dah tertunai. Oh tidak! Hobi aku masa lapang. Pantang busan, pantang sunyi, pantang tensi akan ku turutkan jua nafsu aku yang satu tu. Memang tak boleh elak. Makan. Makan dan Makan... wuaaa~

Mukadimah bebel mesti panjang. Tak panjang tak sah. Pernah nampak menatang ni? Kenal? Tak kenal? Tak kenal tak pe bukan ada markah pon.



ni yang biasa-biasa aja...



ni yang kalerful gitu...kawaii~

Orang kata pakai mende ni makan pon terjaga. Wah jaga gigi diet sekali. 2 dalam 1 tu. Yelah makan nak kena control buatnya tersekat tak nak keluar pulak kan. Pastu pi senyum merata-rata. Awok tu dah la gigi besi, nak menunjuk la pulak. Tiba-tiba ada daging lekat lak. Gila tak lawak kalau nampak, malu seta0n weh...

Oh tak sabarnya. Tunggu je abes belajar ni memang aku marathon la pi jumpa dokter gigi. yeahh

Ah..jangan nak tanya gigi aku teruk sangat ke sampai nak kena pakai braces bagai. Soalan macam nak mintak request lagu kakiku-di-mulutmu jer.kan...kan...kan...

P/s:: tsunami, gempa bumi tanda-tanda kiamat makin hampir...bawak-bawaklah bertaubat nu..blogjogging 2-3 pagi sanggup. Tahajud??? Solat 5 waktu??? Harap-harap cukuplah. Bukan setakat hanya fikir, tahu cakap tapi tanpa amal. Fikir-fikirkan... anda yang tentukan. Where is your turning point?

4 klik dan komen :):

サアディア セコン said...

btl tu, yg penting for ur own goodnes kn, pedulik la wt people say nti bukan pakai duit dorg pun nk beli brcs tu...
p/s: aish... aku ni solat 5 wktu pun kdg2 ujung2 waktu afi.. sdey..

Afie said...

huhu..betui tu didi..biaq p la kat orang len...asal bahgia noh..huhu

huhu...aku pon kengkadang gitu gak

nadenthes xotricossa said...

"jangan nak tanya gigi aku teruk sangat ke sampai nak kena pakai braces bagai. Soalan macam nak mintak request lagu kakiku-di-mulutmu jer"

mohon share ayat ni..haha.ko pas makan ko g la toilet cek ade yg terselit ke tak, p2 ko nak senyum lebar mcm mane pun, suketi ko la weh. so far, ak senyum bergigi besi ni,xde pun org tego soh jgn senyum lebar2 sbb burghuk..HAHA. pas memakai ini, ak terase lebih sexyyy gitu...HAHAHAHHAHAHA

Afie said...

nadten>>
gune jer..huhu..blom nak pakai lagilah..pas keje kot...