Monday, January 31, 2011

Sejukkan...



Hujan sepanjang hari...

mood::sejuklah...

memang pagi yang chumel~ ^^

rasa nak tidor je sepanjang hari tapi tak mampu. risau memikirkan kerja yang aku tak siap-siapkan lagi. =(




p/s:my blog is my diary...I guess..hah..ha...;D

Sunday, January 30, 2011

aku...aku...

Aku tak sibuk ber'psm' kerana aku sibuk ber'on9', ber'facebooking', ber'blogwalking', ber 'e-noveling' dan ber'ape-ape-lagi-tah'. aku taip..aku post dan aku save as draft..tindakan seorang pengecut atau si pementing privacy sendiri...better private kan kalau macam tu kan...

Saturday, January 29, 2011

malang memang tak berbau tapi...

malang memang tak berbau.

Aku tak faham...orang benci aku atas dasar apa...aku lagi tak faham kalau kau merajuk dengan aku sebab apa. Aku sedar aku tak adorable macam orang-orang lain sekeliling kau sampai aku dipinggirkan...taula aku sekadar di pinggiran..=( Sebab aku suka wat muka stone ker??? sampai keluar statement macam ni
*ini aku tak tujukan pada orang yg post ni kat wall aku tau...hihi*
haha...part muka comel tu boleh abaikan sebab aku tau tak kan...huhu tapi tadek perasaan tu...ok..itu sangatla auta...aku ni orang penuh perasaan..malah sangat sensitif ok. Pernah satu hari tu, aku just tengok2 jer gambar dalam henfon sorang hamba Allah ni. suddenly terstop dekat gambar parents dia. dan secara automatiknya tanpa dapat ditahan air mata aku bergenang dan nak turun agak laju...oh sempat gak aku kaver jangan bagi nampak. perghh...jatuh arr kemachoan aku kalau orang nampak kan. serius time tu memang aku tak dapat tahan sangat sebab aku tak dapat bayangkan macam mana aku nak teruskan hidup tanpa kehadiran parents aku. tu baru tengok picta parent member aku yang da pergi menghadap Ilahi. al fatihah.
Orang layan aku nak tak nak pun da menyebabkan aku kesedihan. aku akan fikir balik, orang ni da tanak kawan aku ke? apa salah aku? *nyanyi reramai yer..apa salahku..apa salah ibuku..hidupku dirundung pilu..nyanyi sikit2 sudah...mungkin juga salah aku yang punya mulut tadek insurans ni..haih..ahh lempang laju-laju mulut ni bagi bengkak. pastu takyah la cakap banyak-banyak. ada gak alasan nak shadap...hahaha...genius gak aku ni macam harram je...mana orang tau aku tadek perasaan. yang aku nangis sengsorang time mandi tu pekenama. tu kekadang lama semacam je aku dalam tu. hahaha.layan feeling sengsorang sama ngan cik tan reramai dalam tu..ish..ishh...bahye2...aku ni cepat nangis sebab tu kecik-kecik dulu along selalu ejek aku cewek, cengeng, cembeng dan segala C la kat depan tu...usik sikit je nangis. tapi aku stat jadi susah nangis bila masuk hostel. sebab aku kan pemalu, ego, ape lagi, bagitau je...haha..so, depan orang aku susah nak tunjuk perasaan aku. orang tu mungkin tak dapat nak baca riak muka aku. sama ada aku ni marah kat dia ke ape ke..ah lantak ko lah nak fikir apa. Tuhan da kurniakan muka aku susah nak dibaca perasaannye...bersyukur beb...bersyukurr...hahahaha sengal giler otak. tiba-tiba aku buat luahan perasaan kat sini..ni belog emo-emo sudah..hemo-hemo..bunyik macam dalam katun ninja boi tau...tau...hehee..k la..penatla jari...ni bukan sesi kuruskan jarilah! tatatititutuu...dag dig dug..

p/s:hmm..henpon hilang di kecelahan orang ramai dalam tren tadii...arghhhhhh...boleyla beli hempom baru..kekekeke..*bukan typo..sengaja typo..hahaa
p/s/s:p/s barulah tajuk sebenar.haha ;P walaupon tadek kaitan gak...haha
p/s/s/s:ada jugak org sudi kata aku chumel..ahah..*blushing aii* geli tbe2 erhh

Tuesday, January 25, 2011

Piawai

Piawai untuk berubah. Apakah???

p/s:kembali ke bentuk asal ^^

Thursday, January 20, 2011

Untitled


"Untitled"



I open my eyes
I try to see but I’m blinded by the white light
I can’t remember how
I can’t remember why
I’m lying here tonight

And I can’t stand the pain
And I can’t make it go away
No I can’t stand the pain

How could this happen to me
I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody’s screaming
I try to make a sound but no one hears me
I’m slipping off the edge
I’m hanging by a thread
I wanna start this over again

So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can’t explain what happened
And I can’t erase the things that I’ve done
No I can’t

How could this happen to me
I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me
(simple plan)


untitled

Blog mungkin sebagai terapi untuk sesetengah orang. Mungkin sebagai tempat luahan perasaan, tempat menceritakan segalanya sama ada gembira, sedih atau apa-apa aje. So, whats the problem kalau orang tu nak membebel merepek apa pon dalam belog die. Kau kecoh apa bai...sadap sudah...

Wednesday, January 12, 2011

hol-holiday?

Hari Hol...
Pernah dengar hari Hol???
Aku pun baru tau je ni. haih. lack of knowledge betul lah kan. 11 Januari 2o11. Johor cuti sebab hari Hol Almarhum Sultan Iskandar. ( Anniversary of the Demise of His Majesty the late Sultan Iskandar)

Hari Hol ni from my online searching means a day when the citizens of the state remember the glorious past, and pay tribute or gratitude to the past Sultans and royalties of the state.
On that day special age-old ceremonies are carried out by palace officials and royalties at the graves or mausoleums of the past Sultans. This tradition or practice dates back to decades ago.

mungkin nak kata kat sini mengingati kemangkatan sultan.

menurut kamus online pulak hol ialah kenduri arwah yg diadakan setahun sekali, kenduri ulang tahun orang mati; menepati ~ mengadakan kenduri arwah.

Ni pon aku petik je dari online searching k..

Hari Haul/Hol untuk para shalihin diadakan untuk mengenalkan para shalihin yg belum dikenal umum.
Tujuan utama perayaan perayaan haul para shalihin adalah bukan untuk si mati itu, namun untuk membangkitkan kembali semangat muslimin sekitar, dengan mengingatkan perjuangan, keluasan ilmu, ketinggian akhlak, dan darjat insan shalih yg pernah hidup di tengah tengah mereka.

Juga sebagai pengajaran, almarhum adalah seorang shalih, wali Allah, mulia, dan patut diikuti perjuangannya, dan patut dimuliakan pula.

(petikan daripada tulisan Al-Habib Munzir Almusawa)

Bukan setakat holiday la ni. Tapi serius tak pernah amek tahu pasal hol day ni. tup tup cuti pasal hari hol. tu yang semangat google tuh..^^

Ha...sekarang da tau..increase level of knowledge at least o.01 %...perhaps~

Monday, January 10, 2011

pagi-pagi

Lepas subuh tadi aktiviti adalah seperti berikut:


jogging

jalan-jalan pasar pagi

nasi ambeng

on9

perghh...heaven jer rase....^^


4 pm-6 pm kelas pulak..choyy!!






Friday, January 7, 2011

masa

Cepatnya masa berlalu...nampaknya dah tujuh hari kita hidup untuk tahun 2o11...Alhamdulillah~
'praise to Allah'.
Time is running out bak kata muse.

'our time is running out
our time is running out
you can't push it underground
you can't stop it screaming out'

Kalaulah masa boleh diberhenti, diputarkan, dibalikkan or whatsoever, yang penting kalaulah kita boleh kawal masa bestnyerr...mestilah aku ni jadi bertambah-tambah malas kan...hikhik...dan penyesalan akan berulang berkali-kali jugak kan...kegembiraan bertambah-tambah...air mata ber'tap-tap berlemon-lemon kali sebab...masa yang kau ulang tu berkali-kali atas dasar kau tak puas hati kan. dan sudah ketentuan Ilahi, tak semestinya bila kau mengubah ketentuan tu kau akan dapat apa yang kau nak kan...mungkin akan jadi lebih teruk, mungkin lebih elok. Tapi itu semua hanya khayalan semata-mata...

ok~aku merepek apa tiba-tiba ni. haih.
*Takut menjadi dewasa~! wuuuu

Saturday, January 1, 2011

かわいい!!!! (^.^)



video

かわいい ですね~!!!



p/s: Jumaat yang indah 31/12/2010. welcome 2o11.
p/s/s:pergi sunway lagoon. orang belanja.lama gilos tak pergi.last pergi dulu pon maybe dalam tahun 1995 kot.perghh...lamanyaaaaa!!!!thanx mama yang sporting.wakikikik