Monday, November 9, 2009

Ukhwah Fi Allah~


Salam Ukhwah~

Kerinduan pada kenangan silam dah bertandang. Rindu pada jalinan ukhwah yang terikat sesama kita. Missing the old days. We share anything we want, everything even pillow??hehe... Suddenly I remember nasyeed Rabitah Hati. It seems so long we haven't sing it together rite, my Intersaberians...huhu..miss u all lah...
Saya rindu nak dengar magic word daripada Sir Rasyid when he said "RUNNNNNNN!!!!!!". Ni semua teringat gara-gara terbaca FB seorang member Intersaber. Bestnyer kenangan masa tu. Lari-lari keliling sekolah dengan baju kurung sekolah lak tu. hehe..menarik2..
Entah datang angin apa ni tiba-tiba kerinduan memuncak.hehe..mungkin sebab suasana hujan kot. Buat feeling tu datang.hee..=D
Harap sangat dapat jumpa balik member-member yang dah lama hilang n lost contact. Lagi-lagi member sekolah rendah. Memang agak susah kalau nak jumpa semua balik. Ye larr masing-masing dah bertaburan di Bumi Allah ni kan. Yang sekolah menengah dapat gak jumpa separuh.hehe..ok la tu. dari tak jumpa langsung. Bila da duduk kat 'U' ni asyik la terkenang2 kenangan kat matrix tu. walaupun setahun, still memberi kesan di hati. cheeewahhh... rindu lak nak jogging kat padang tu, petang2 makan keropok sambil2 tunggu order siap. Kadang2 riadah jap sebelum panjat tingkat 3 tu. Ambil angin petang la katakan. hehee...Banyak narr merepek post kali ni. Hehe..tengah2 exam ni banyak plak dugaan.hehe..dugaan meng'enjoy'kan diri.haha..

Nak post sikit tazkirah;
10 keutamaan menghubungkan Ukhwah:-

  1. Dapat keredhaan Allah.
  2. Menggembirakan para Malaikat di langit.
  3. Dapat menambahkan pahala amal selepas meninggal kelak.
  4. Dapat menambah dan menimbulkan rasa kasih sayang dalam pergaulan seharian.
  5. Dapat menambah dan menimbulkan keberkatan dalam rezeki.
  6. Allah dapat melanjutkan usia.
  7. Menjadikan Iblis dan syaitan sakit hati dan gelisah.
  8. Disegani dan dihormati masyarakat sekeliling.
  9. Dapat menggembirakan jenazah yang berada di alam barzakh.
  10. Dapat mencetuskan kegembiraan pada kedua-dua belah pihak.
Sampai sini je kot..see u later my sweet blog..
da~~
Salamun 'alaikum~

Monday, October 12, 2009

Muhasabah Cinta

video

Thursday, October 8, 2009

2nd Post..^-^



Assalamualaikum...


Setelah kian lama menyepi, akhirnya buka juga blogku ini. Memandangkan baru je nak cuba-cuba buat blog, so idea kurang. InsyaAllah after this I'll be more 'rajin' to update this blog.

Puasa sudah, raya pun sudah. Now yang tinggal is time for study. Final exam is just around the corner..just like Northwest corner method (ooopzz..ape la ak mrepek ni)..There is another 3 weeks waiting for us to struggle.Dah bersedia?? nahhh...i don't think so. And I have another 3 assignments group to be done and submit before final. Cool rite. And one Exhibition..hailoh2...

Sama macam sem2 yang lepas, study last minute menjadi amalan.hehe..tapi hope sangat la diz year taklah teruk macam sem2 yang lepas. Study bila esoknya ada paper..duhh..memanglah pening tatau jawab per. Nasiblah result tak teruk.juz ok.hmm..ok ker??heee~

Orite..I think thats all for today..
See u soon my lil blog(>o<)

Words for today is eat well, drink well, pray well, live well and sleep well..hehehe~









Tuesday, September 8, 2009

I'm new here~


Salam Alaik~
My first entry...
Nothing much to say, just wanna say hello to all bloggers..
Hi all~
Selamat ber'blogging' dan Selamat berpuasa..walaupun dah puasa ke 18 da pun..
Do good deeds then forget them because we do not know whether they are accepted or not But do not forget when we do bad things So that we could repent because it will be punished in the hereafter.