Monday, November 9, 2009

Ukhwah Fi Allah~


Salam Ukhwah~

Kerinduan pada kenangan silam dah bertandang. Rindu pada jalinan ukhwah yang terikat sesama kita. Missing the old days. We share anything we want, everything even pillow??hehe... Suddenly I remember nasyeed Rabitah Hati. It seems so long we haven't sing it together rite, my Intersaberians...huhu..miss u all lah...
Saya rindu nak dengar magic word daripada Sir Rasyid when he said "RUNNNNNNN!!!!!!". Ni semua teringat gara-gara terbaca FB seorang member Intersaber. Bestnyer kenangan masa tu. Lari-lari keliling sekolah dengan baju kurung sekolah lak tu. hehe..menarik2..
Entah datang angin apa ni tiba-tiba kerinduan memuncak.hehe..mungkin sebab suasana hujan kot. Buat feeling tu datang.hee..=D
Harap sangat dapat jumpa balik member-member yang dah lama hilang n lost contact. Lagi-lagi member sekolah rendah. Memang agak susah kalau nak jumpa semua balik. Ye larr masing-masing dah bertaburan di Bumi Allah ni kan. Yang sekolah menengah dapat gak jumpa separuh.hehe..ok la tu. dari tak jumpa langsung. Bila da duduk kat 'U' ni asyik la terkenang2 kenangan kat matrix tu. walaupun setahun, still memberi kesan di hati. cheeewahhh... rindu lak nak jogging kat padang tu, petang2 makan keropok sambil2 tunggu order siap. Kadang2 riadah jap sebelum panjat tingkat 3 tu. Ambil angin petang la katakan. hehee...Banyak narr merepek post kali ni. Hehe..tengah2 exam ni banyak plak dugaan.hehe..dugaan meng'enjoy'kan diri.haha..

Nak post sikit tazkirah;
10 keutamaan menghubungkan Ukhwah:-

  1. Dapat keredhaan Allah.
  2. Menggembirakan para Malaikat di langit.
  3. Dapat menambahkan pahala amal selepas meninggal kelak.
  4. Dapat menambah dan menimbulkan rasa kasih sayang dalam pergaulan seharian.
  5. Dapat menambah dan menimbulkan keberkatan dalam rezeki.
  6. Allah dapat melanjutkan usia.
  7. Menjadikan Iblis dan syaitan sakit hati dan gelisah.
  8. Disegani dan dihormati masyarakat sekeliling.
  9. Dapat menggembirakan jenazah yang berada di alam barzakh.
  10. Dapat mencetuskan kegembiraan pada kedua-dua belah pihak.
Sampai sini je kot..see u later my sweet blog..
da~~
Salamun 'alaikum~

2 klik dan komen :):

hana_zira said...

so sudden igt kat sir...tp aku xde pengalamn lari....
ko skarang busy, jeles plak kat ko=P huhu...
u grow up girl, aku rase dh tibe ,msenyer aku berhijrah menjadi dewasa....

Afie said...

ko mmg da dewasa..tp kna polish skit bg matang je k..busy x busy mne pon...sndrik wat kan jdk bz jer..hehehe