Sunday, April 18, 2010

Sempat lagi nak berblogging...=P

Salam alaik~

So......bengang with orang cafe just now.. What the hell heck is they all thinking.. kami ni tugu ke??agak-agaklah weiiihh... Dah lambat tu pandai-pandailah pujuk customer...ni tunggu agak-agak dalam sejam lebih kot. Lama tu...dah tanya buat-buat taknak layan lak..mau tak ‘HOT’ lak kan.. At last, dengan kesabaran yang nipis tu...kitorang blah meninggalkan cafe tu...bye2~ n Kepci here we come..hahahahha..padan muka..sape suruh lambat sangat. Bukan soal gua nak tutup pintu rezeki lu tapi consider la,tunggu lama kot. kalO setengah jam ke 45 minit ke..tu relevan lagi...thanks Mcpah for riding me to kepci~ Oklah camni, pasni kalo wat lagi I boikOt cafe tau!!!

Enough with that. Well, patient is POWER!!! Go go Power Rangers!!...bhahah...see...sengal sense has come out...heeks~

Final is finally come.*sigh* You are most welcome into my life...=)

What should I do??? STUDY....STUDY....and STUDY....sampai nak muntah...blueekkss~~

Hmm... I’ve got this from a friend of mine and don’t mind for sharing. Well, sharing is caring right.

Tips di pagi hari sebelum ke Dewan Peperiksaan

  1. Bangunlah untuk solat sunat tahajjud, taubat dan hajat. [moga dipermudahkan]
  2. Solatlah subuh secara berjemaah. [terutamanya bagi muslimin]
  3. Selepas subuh, luangkan sedikit masa untuk bermunajat kepadaNya. Lakukanlah zikir, baca al- ma’thurat, atau laungan zikir asma ul-husna, paling kurang pasanglah alunan bacaan al-Quran atau zikir supaya hati ini tenang di pagi hari [terutamanya untuk yang tidak berkesempatan qyam di 2/3 malam].
  4. Pastikan selepas mandi, wudhu’ itu kekal bersama kita. Jangan biarkan wudhu’ batal tanpa diganti. Ini kerana malaikat sentiasa mendampingi manusia yang sentiasa dalam keadaan berwudhu’. Bagi yang was-was dengan wudhu’nya, eloklah diperbaharui semula wudhu’ itu.
  5. Sebelum melangkah keluar dari rumah @ bilik, lakukanlah solat sunat dhuha dengan khusyu’ dan tawadhu’. Jika punya kesempatan yang banyak, bolehlah tunaikan solat sunat hajat selepasnya dan minta agar dipermudahkan urusan di dewan peperiksaan.
  6. Selepas peperiksaan, tawakallah seluruhnya kepadaNya. Doalah agar keputusan peperiksaan setimpal dengan usaha kita.

*TIPS INI BERGUNA JIKA:

- sebelumnya kita berusaha sedaya mungkin, walaupun sedikit.

- kebergantungan kita kepadaNya tinggi.

- amalan seharian seperti solat dan baca al-Quran kita jaga sebaik mungkin.

- sebelumnya kita meminta restu dan doa daripada kedua ibu bapa.

- kita hanya mengharapkan yang terbaik daripadaNya

Sekian…selamat mencuba

“Wahai orang yang beriman, mengapakah kamu tidak memperlakukan apa yang kamu perkatakan? Sesungguhnya amat besarlah kebencian di sisi Allah jika kamu memperkata apa yang kamu tidak lakukan ~as-Soff : 3 & 4~

Semoga bermanfaat kepada semua.. Semoga umat Islam sentiasa dalam hidayah dan rahmat kasih sayangNya.. Amin~

p/s:selamat mencuba and gud luck rakan-rakan..Moga Allah mempermudahkan urusan kita~

1 klik dan komen :):

no_cha said...

ye2..all de best tuk ko..n merdeka tuk ak...heheheheh..jgn mara...