Wednesday, August 25, 2010

surat-menyurat



Heyyaahh~! salam ramadhan~

Masih ingat zaman itu,

mungkin dalam tujuh tahun lepas. Zaman-zaman orang baru nak berjinak-jinak pakai henfon. Masa tu surat-menyurat famous lagi. Kad raya pon hantar guna pos. Lagipun untuk budak-budak asrama mana boleh bawa henfon pergi sekolah. Tapi biasalah kot kalau yang bawa gak tu. Siap kantoi lagi letak dalam bekas air kotak.huhu...cannot go betollah...agak-agak lah nak letak henfon pon. Siap ada yang kantoi charger dengan warden tapi henfon tak jumpa.hehe...




best ouh kalau dapat surat bebanyak mcam kat bawah ni kan...kan...kan...huhu
Tapi macam best lagikan dapat surat, kad raya dan kad birthday.hmm...sekarang ni dapat la pulak. Kali terakhir pon dapat pos laju. Tu pon mak pos slip muet yang tertinggal kat rumah. Teringin nak dapat surat macam dulu-dulu. Tak kisahlah kalau ustaz Madi nak baca dulu pon. Huhu...yelah kat sekolah dulu kan kalau dapat surat je Ustaz amek baca dulu tengok sapa bagi. Pakwe ke??mak ke??ayah ke??atok ke??nenek ke??acu ke??angah ke??acik ke??along ke??kawan-kawan ke??secret admire ke??siapa pon bagi mesti kena scan dulu. So kalau gosip-gosip tu kiranya ustazlah yang tau dulu...ishhh...mana aci camni..
surat terchenta...haha...siap ros2 bagai...tulis alamat sendiri yer...*aku tak pernah wat keje gini yer...this is so....not me....buat masa sekarang ler...akan datang..tatau...tatau...huhu

Sekarang ni, adoii...payah betullah nak dapat surat. Kad raya pon dapat by hand..tak kisah la..tapi by hand pon payah nak dapat...ouhh sedih...sedih...dah tadek nilai estetika lagi...dulu macam nak terloncat-loncat gak lah dapat surat..wah teruja kot...kalau sekarang apatah lagi...mau riuh sekampung. Al maklumlah, 5 tahun sekali dapat surat.haha...jangan dapat surat saman dahlah...*gaya macam ada kete je*

Dulu-dulu ramai lagi yang main penpal semua tu, siap tulis surat ikut format surat tak rasmi. Skematik tol...sekarang semua hujung jari je..klik-klik je FB...YM la..zaman da berubah.


The smallest letter ever...huhu..smallest font too..

p/s: wat en3 macam mintak simpati nak kad raya..hahaha...=P

pecah kaca,
pecah gelas,
sudah baca,
jangan malas-malas~~


pantun klise yang selalu digunakan dalam kad raya...ahaks..*sejak bile aku jadi menggelikan ni*hailoh2...




5 klik dan komen :):

littleantzz said...

salam...afie ^_^
haha...nak kad raye kene bg alamat dulu...hihi...

f@NeLia said...

aku boleh je hantar...
tp bg la alamat...

Afie said...

ain...
salam~
huhu..mo bagikah kad raya...t kite bg address yerr tp cne nak bg almat...huhua...

hanum...
okaiii..t ak pass alamat kat fb yerrr...
uhuhu...

littleantzz said...

salam...
afie, hehe...ni alamat gmail, shixunia@gmail.com
yahoo pon ade,
shi_xunia@yahoo.com.my

ape lagi, bg alamat anda, hehe...^_^

suratexpress9 said...

Salam,

Kini terdapat cara yang mudah menguruskan surat yang banyak dengan penggunaan Sistem Pengurusan Surat