Tuesday, February 1, 2011

doakan keselamatan mereka...

Salam Alaik~

Semua orang tengah risau pasal pergolakan di Mesir including me too...aku pon...even tadek saudara mara kat sana tapi still aku ada member dan tak lupa saudara seIslam yang tengah berjuang. Kalau tak silap den la kan...rusuhan ni asalnya tercetus oleh seorang penjual buah kat Tunisia yang bakar diri sendiri coz of tak puas hati kenapa gerai dia dirampas sebab die jual buah-buahan tu illegally. Yela, even die yang ada degree susah nak cari keje then kenapa kerajaan sesuka hati je nak halang dia nak cari rezeki.. Sekurangnya bagi la peluang. Bukan terus wat tindakan melulu camtu. so, now this what had happened. Bila sorang da berani bertindak, maka yang lain pon ikutla. starting from Tunisia and now melarat ke Mesir. Bukan menyalahkan negara tapi pemimpin yang tak bertanggungjawab dan tak adil. Rakyat merusuh looking for kebenaran but it become worst. da jadi chaos sana sini..riot....Aku tak boleh buat apa-apa. Just baca kat blog http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/ ni dan cerna what do they tell there. Aku just mampu mendoakan keselamatan mereka dan semoga Allah memberikan perlindungan kepada semua umat Islam di sana. May Allah bless you all~ To my friends yang aku tau belajar kat sana, but couldn't reach you guys hopefully everything is ok...even though not very ok...just have faith. Allah always with us.
Tak dapat nak bayangkan perasaan ibubapa yang anaknya masih kat sana..ofgoz risau kan...


p/s:even Egypt has blocked their internet connection, doa' is the best wireless we can send. so, please pray for the best for our muslim friends there...

2 klik dan komen :):

nana_shuichi said...

aku pun baru sedar sal mesir ni..leka sgguh la..apepun kite doakn semoga smuanya slamat..amin

Afie said...

yup2...tauxper..sme2 lah kte doa sume selamat.amin~
moga tkus tersepit pon selamat gakk..huhu