Tuesday, July 20, 2010

idea ouh idea.

Smile..smile and smile...=)

PSM waiting for me...arghhh stuck la weihh...no idea...alahai...nilah bahana berpoya-poya aje kije tym cuti...kan da tersesak-sesak otak nak fikir...huhu
Tajuk baru dapat satu je, nak kena propose 3 tajuk..lalala~~ mana la nak rompak lagi 2 tajuk...ngeee~~

Petang tadi tym kelas Industrial Law tetiba jer lecturer tu suruh buat short essay pasal favorite lecturer...rupa-rupanya saja je nak test BI kitorang camne...hmm...aku konpem2 la ancusss...huhu...dengan lama tak praktisnya dengan jarang-jarang nak bukak buku BI bacanya, memang ginilah gamaknya...

Cerita pasal BI neh...ailaaa...mengangnyerr la...sem ni takkan lah kena amek lebih satu kredit lagi kot...Kalau yer...memanglah...masuk sem ni je..dah dua sem berturut aku amek 19 kredit...aku ni dahlah bukannya rajin sangat pon... Ceriteranya gini, pada tahun satu, kami telah mengambil replacement test bagi mengelakkan kami daripada mengambil satu subjek yang diberi nama 'English for Academic Purpose' bagi rakyat-rakyat jelata U kami yang ber'band' lebih daripada band 3...(ok..aku xpandai, aku band 3 je). setelah lulus ujian maka kami secara otomatiknya dilayakkan untuk membuat pengecualian kredit. Dengan gembiranya, aku berjaya mendapatkan keizinan tersebut. Maka borang-borang pon diisi bagi membolehkan pengecualian kredit dilaksanakan...namun begitu, entah dimana silapnya, setelah borang dihantar, rupa-rupanya, kami masih lagi belum dikecualikan...hah???terperanjat disitu...tercicir daripada data...sedeyynyerrr laahhh~

pendek cerita...malas nak taip...sem ni dah tak boleh buat pengecualian kredit sebab kod subjek dah bertukar, maksudnya kena la amek subjek tu...Tapi disebabkan kami pernah buat dan hantar borang pengecualian tu maka akak kat pejabat tu da janji nak tolong.kalau jumpa je borang tu, maka terselamatlah daripada mengambil subjek tu. Kalau tak kenalah daftar dalam minggu ni...makkkaaiiihh....banyaklah kelas t....tidakkkkk~~!!!

tepon mak ngadu-ngadu....pastu mak sikitlah punya optimis, mak kata, amek jelah subjek tu, takpe...kitakan nak belajar lagi...tak rugi pon...(rugi masa tido...haha...). Ilmukan...kalau on9 kat rumah tu boleh berjam-jam, ni kelas sejam 2 jam malas nak pergi pulak...hmmm...

Conclusion...nyerr...kalau dah terpaksa, amek je lah kelas tu...bukan nyer rugi pun kan...betol tak??

p/s: ziela!!!aku da beli diari mat despatch...perghh ayat bahasa melayu tinggi tuuu...huhu

4 klik dan komen :):

hilma said...

kat cni xde pengecualian amek BI..wajib fakulti..trf fac aku la..4 jam kredit..2 utk EST n 2 utk speech com.. y band 2 ke bwh amek foundation 4kredit terus..

littleantzz said...

salam....
hehe...da lame x dengan citer kawan yang sorang ni ^_^

anyway, wish u all the best ^_^

Don’t be friendly, be approachable Don’t be memorable, be unforgettable Don’t just be some guy, be that guy And as the result, you will make a name for yourself...hehe...sje je letk ayt nih...sekadar hiasan...^_^

Afie said...

deba...
huhu...sbjek english mmg ade je...mcm effective com ngan technical writing...tu wajib tp tuk english for academic purpose ni kalo da lpas band3 ngan ujian replacement xpayah amek...huhu...

littleantz...
ni ain ke???thanx~ wish u all the best too...

up up and away~ said...

hohohohoho
ko okey lagi
sem ni aku dapat lecturer skem2 belake~
dah la ade satu subject tu
buat fieldtrip kat hutan
then kene compare2 dengan smthing la
the report
present in seminar
what the....?
lab report je kot


aku jeles!
nak buku itu~